Riktigt busväder ute igår. Det var härligt ta på mig mina nya vinterfodrade kängor och gå ut och trampa runt i slasket. Kläderna sådana dagar är viktiga. Som fd hundägare så är man ju van vid att ge sig ut i sådant väder. Måste bara komma ihåg att impregnera vinterjackorna igen, sen är man beredd att möta vintern på riktigt.

När man är ute och går i busväder så börjar man genast att drömma sig bort till varmare trakter. Regn och rusk är riktigt mysigt ibland, men visst hade man hellre varit på en strand i Thailand just nu. Men att drömma sig bort är en viktig del av livet. Jag har livlig fantasi och dagdrömmer ofta. Det känns som meditation för mig att ligga i soffan och dagdrömma. Många stora uppfinningar mm har börjat med en liten dröm, en dröm som växt sig starkare och starkare och tillslut så slutar man drömma och man börjar se möjligheter istället. If you can dream it, you can do it.

Alla människor drömmer, men man drömmer inte de riktigt stora drömmarna. Kanske är det jantelagen som håller folk tillbaks, kanske är det bristen på fantasi, kanske är man för upptagen med alla ”måsten”. Det finns nog många anledningar. Men man ska drömma stort, se möjligheter och skapa visioner. För vad vore ett liv utan drömmar? Det vore tomt, menlöst och onyanserat.

Vi ligger alla i rännstenen men vissa av oss tittar mot stjärnorna sa någon, och kanske är det lite så. Man har egentligen kanske inte det bättre än någon annan, men man har en dröm, man har ett mål och man tror på sig själv. Det gör att man är lyckligare än många andra. Man har inte gjort sig själv till sin egna fiende pga ett dåligt självförtroende som underminerar ens liv redan vid drömstadiet.

Man ska vara som ett träd, ett träd med grenar som spretar åt alla håll. Träd är vackra och stolta. De sträcker sig mot himlen och solen, de sträcker sig mot stjärnorna. Men ju högre upp man vill nå desto viktigare är grunden. Man är ett träd och måste stå stabilt. Hur högt du än når så får aldrig glömma vem du är. Du är ett träd. Du måste hitta en bra balans i ditt liv. Det kommer en dag när förändringens vindar drar fram genom samhället och de träden som inte är stabila blåser då omkull.

Alldeles för många blåser omkull i samhället idag. Kanske är de för upptagna med att gnälla hur dåliga deras liv är så att de glömmer göra något åt saken. Dessa människor är ganska tragiska.

Ibland blir det motgångar, det blir det alltid. Allt blir kallare och mörkare. Då måste man ibland dra sig tillbaka lite och vila och skydda sig. Man kanske tappar sina fina blad och står där helt kal till slut. Men sedan vänder det. Allt blir ljusare och du känner värmen sprida sig. Då gäller det att ta nya tag och vips så börjar bladen växa ut igen. Snart så är man samma vackra och stabila träd igen.

Det är sorgligt att folk knappt har drömmar. De försöker inte förbättra sina liv det minsta. De bara gnäller och tror att andra ska fixa allt istället. Den enda som kan förändra ditt liv är du. Gör det bästa av situationen istället för att bara gnälla. Sätt ut ett mål och en massa delmål på vägen och börja klättra mot toppen som alla andra.

Ni ska få göra ett litet test.
Jag är väldigt intresserad av att läsa av andra, kroppsspråk, ansiktsuttryck, och sättet andra pratar. Det är ganska lätt att se när någon bluffar, ljuger eller överdriver. Det arga ansiktsuttrycket är den enda där folk spontant använder ögonen och ögonbrynen när de på kommando ska visa ett uttryck. Därför tar vi det i detta exemplet. Sätt dig tillrätta och känn efter hur du känner dig just nu. (du läser ju min blogg nu och har givetvis tagit åt dig av budskapet, så du känner dig antagligen peppad, stark och vacker). Nu ska du i 5 sekunder se så arg ut du bara kan…….

Kände du? Visst kände du att du blev lite arg i sinnet på rikigt? Fast du gjorde ju bara en arg grimas på begäran, och ändå så kände du dig arg på riktigt. En 5 sekunder lång grimas räcker för att sinnesstämningen ska ändras. Testa nu att göra det samma men le med mun och ögon och skratta lite för dig själv i 5 sekunder. Kände du dig arg nu? NEJ.

Vad tror du händer med folk utan drömmar som går och kring och hänger med mungiporna hela dagarna och bara gnäller? Hur tror du de mår när de gör så dag ut och dag in när du blev påverkad efter endast 5 sekunder? Uttrycket ”skratta åt problemen” får en helt ny innebörd när man vet att det faktiskt funkar. Vem får du helst ett telefonsamtal av? Personen som ringer och gnäller för att avgassystemet gick sönder på väg hem från jobbet och som gnäller över att de inte har råd med ett nytt? Eller personen som ringer och skrattar över hur pinsamt det vara att åka hem med trasigt avgassystem och att alla glodde och som sedan säger att han ska försöka laga det gamla innan han köper ett nytt? Vem av de två personerna tror du jag är? Vem av dem är du?

Bli inte din egna fiende. Möt världen med ett leende. Leenden smittar av sig. Ni känner alla någon som alltid är glad och som ni känner ger er ny energi genom som närvaro. Ni känner samtidigt folk som tar er energi. Nu är det upp till dig att bestämma dig för vilken av dessa människor du vill vara.

Personer som genom sin närvaro spridet gläde är alltid glada personer. Personer som skrattar. Personer med visioner. Det har inget dåligt självförtroende. Det tänker innan de agerar. De är kreativa. De misslyckas aldrig med något. Visst känner ni någon sådan person? Någon som alltid lyckas med allt det gör och de startar nya projekt hela tiden. Visst är de alltid glada och optimistiska? Det är just därför de lyckas med allt inte tvärt om.

De tror på sig själva, det borde du också göra. Tro på dig själv. Du är stark, du är bra, du är vacker. Om andra kan så kan du också. Människan är en otrolig varelse som klarar allt. Fast många vet inte om det. Fugelsangs högsta dröm var nog inte att få åka med i ett sportplan runt hemstaden, men det kanske var ett delmål. Din högsta dröm kanske är att äga en lamborghini men ha som delmål att äga en vettig hyfsat bra bil först. Håll gärna drömmarna vid liv att bli mångmiljonär genom att spela på lotto men sätt inte ditt liv i vänteläge tills det inträffar. Gör så gott du kan med ditt liv nu.

Alla är bra på något. Övning ger färdighet. Tro mig när jag säger att Bolt övat på 200 metersloppet ett antal gånger. Tro mig när jag säger att han hela tiden har trott på sig själv och sett positivt på all hård träning det innebär att ta OS guld. För att bli framgångsrik så måste man veta vad man vill och sätta upp mål. Ingen ting är omöjligt. Varför skulle inte just du vara den som lyckas? Kanske är du bäst på att spela hockey, eller på att äta varmkorv, eller på att vara världens bästa vän. Om du har en dröm så ge aldrig upp den. Man klarar mer än man tror. Låt inte din tanke hindra dig.

.

Glöm inte att om andra kan så kan du också.

PEOPLE ARE AWESOME!

.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s