Sinnescirkus

Publicerat: 24 oktober 2010 i Allmänt
Etiketter:, , , , ,

Har varit på Jönköpings teater idag.

Det var många år sedan sist och riktigt riktigt bra var det. Kom över några gratisbiljetter till en föreställning som hette Henrik Fexeus Sinnes Cirkus. Hade inte en aning om vad det skulle handla om när jag satte mig ner och väntade på att det skulle börja. Det hela började med att Henrik förklarade att man inte fick filma eller fota där inne. Inte ens mobilerna skulle man ha igång. Man fick heller inte berätta för någon om vad som man varit med om där inne. Ganska coolt nu när man vet varför man inte fick berätta om vad man sett.

Namnet Henrik Fexeus kände jag igen på något sätt men kunde inte riktigt placera det namnet. Men efter ett tag trillade polletten ner. Henrik Fexeus har skrivit en bok som jag läst som heter ”Konsten att läsa tankar” med underrubriken ”Hur du förstår och påverkar andra utan att de märker något”. En mycket bra bok som jag verkligen kan rekommendera som handlar om just det som titeln säger. Och på ett mycket bra sätt förklarar saker som man inte hade en aning om tidigare. Massa bra bilder som i detalj visar det han pratar om i boken. Saker som gör att man lättare lägger märkte till om någon ljuger mm. Man kommer till insikt om vissa saker när man läst den boken. Den är givande för alla människor och är du i chefsposition eller på annat sätt har behov av att påverka andra eller om du inte vill låta dig påverkas av någont som försöker lura dig så är boken verkligen att rekommendera.

I SINNESCIRKUS använder Henrik sina tekniker till att skapa en unik form av underhållning. Genom en kombination av tillämpad psykologi, manipulation, publikhantering och klassiskt rackarspel skapar han illusionen av en närmast övernaturlig förmåga att kunna tränga in i sin publiks medvetanden. Läsa deras tankar.

Resultatet provocerar, utmanar och ibland till och med oroar vår uppfattning om vad som egentligen är möjligt. Vad är på riktigt? Och vad betyder egentligen ”på riktigt”?
Efter en kväll med Henrik Fexeus är svaret inte längre självklart…

Kolla upp om Sinnes cirkus kommer till din stad och gå dit och du kommer inse att den gör själ för namnet. Väl investerade pengar. Och i väntan på att du ska se hans föreställning så läs för guds skull boken ”Konsten att läsa tankar”.

När man gick ut från teatern så snurrade det i huvudet. Fast på ett bra sätt. Man tror man har koll men det har man inte. Jag fällde upp paraplyet och började vandringen i regnet hemåt och jag insåg en sak.

Jag måste börja gå på teater oftare.

Annonser
kommentarer
  1. sookie skriver:

    Underbara positiva frilllo, om någon klarar av detta så är det du. Du är en sann glädjespridare:))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s