Att vara pyroman

Publicerat: 28 september 2009 i Frillosofier, Gamla favoriter
Etiketter:, , , ,

Detta är ett inlägg från min förra blogg, som jag använt  när jag gästbloggat bl a. Eld är charmigt och det finns något romantiskt över att vara pyroman. Jag skulle aldrig bränna ner något för det är ju trots allt olagligt och drabbar någon privatperson. Men jag förstår helt klart tjusningen i att vara pyroman. Man blir en dold kändis. Lite av en elak superhjälte. Man går omkring på stan och alla man möter har hört talas om dåden men ingen vet att det är just jag som är det beryktade pyromanen. Det blir som ens egna lilla hemligthet. Ingen skulle kunna tro något sådant om den snygga charmiga killen i dreads.

Kanske är det planeringen eller smygandet som gör det så spännande. Att se elden ta sig och sprida sig upp på väggar och i taket är en magisk upplevelse liksom ljudet, doften. T o m blåljusen och alla brandbilarna har sin charm. Brandmän som sprutar vatten och springer kors och tvärs hela natten medans elden med ett järngrepp våldtar den gamla ladan i skogen. Den annars så kalla och mörka natten är nu ett inferno av eld, rök och vattenånga. Det sprakar och yr stora moln av glöd och gnistor som bildar fina mönster och skulpturer med fantasins hjälp. För precis som med molnen så kan man se nästan vad man vill när man tittar på eld och glöd som virvlar runt i skyn. Det är bara att luta sig tillbaks och skåda sitt mästerverk när man sitter där en bit ifrån på ett berg med en termos varm choklad och njuter av underhållningen.

Varje brand är ett konstverk i sig. Eld är vackert, eld är en magisk varelse som andas, äter, växer och skjuter iväg gnistor likt skotten på en växt som vill föröka sig. Elden är något levande. Elden har ett medvetande. Om ni tittar riktigt noga och iaktar elden så kommer du se och känna att det iaktar dig också.

Studera elden, lär känna den och bli vän med elden. Så inser du att eld inte är farligt utan snarare något vackert. Jag var nog pyroman i ett tidigare liv

”Och kom ihåg att om man inte luktar bränt dagen efter, så har man inte haft roligt”
Fire walk with me…

Annonser
kommentarer
  1. Alex skriver:

    Eld ja… Alltid lika fashinerande. Rloigt att ”leka” med, men bäst av allt – ger värme! Fan jag måste köpa facklor snart! Får smyga ut och öva då barnen sover eller något… 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s