När kapporna vänder

Publicerat: 13 februari 2009 i Frillosofier
Etiketter:, , , , , , ,

I’m back…

Idag är det fredag.
Helt underbart. Har varit i Kista och gjort slutprov i 3 timmar. Det gick bra, skulle inte bli förvånad om jag får alla rätt. Jag la ju ner ca 2 timmar på att plugga, det är ganska mycket för att vara mig. Oftast pluggar jag inte alls utan det räcker med att lyssna på lärarens genomgång så kan jag det. Fast nu läser jag ju på distans så då måste jag ju öppna boken. Läste igenom grunderna i HTML på en timma och skumläste mig genom Word, excel och powerpoint på en timma. Det räcker för att tenta av en kurs som ger 100 poäng på gymnasienivå. Men så är jag med i Mensa också. Satt faktiskt alla rätt på deras prov 2002. Gick när det var 10 minuter kvar av den timmen man hade på sig.

Det är inte lätt att vara ödmjuk när man både är smart och intelligent.
Ja, man kan få allt

(När jag läste retorik så lärde jag mig att om man öppnar ett tal kaxigt så får folk taggarna utåt och försöker hitta fel i allt man säger. Genom att öppna så här kaxigt så ger jag alla lågintelligenta MA anhängare en chans att skriva något dåligt om mig som person eller hur barnsligt artikeln är skriven istället för att använda sina få hjärnceller till att kommentera budskapet i inlägget.)

En som inte verkar vara intelligent eller snygg är Monica Antonsson. Hon och jag är nog varandras motsatser. Jag valde att inte tro på MA redan från början. Hon började skriva en bok för att smutskasta Liza Marklund för att det stod ”en sann historia” på boken. Det blev med andra om en diskussion mellan ”En sann historia” vs ”Baserad på en sann historia.”

Hur mycket fritid har folk egentligen? Hur orkar någon ens bry sig? Världens löjligast diskussion. Jag har pratat med vänner som gillar att läsa ”sanna” böcker om folks liv. Själv är jag inget direkt fan till sådana böcker men de bekräftade mina aningar. När de köper en ”sann” bok så är det för att det står baserad på en sann historia på den eller för att det är en självbiografi mm. ”en sann historia” eller ”baserad på en sann historia” är samma sak för dem. De tänker inte ens på att det är skillnad i betydelsen, för de tror inte på exakt allt som står iallafall. Mina vänner som läst Liza Marklunds böcker känner sig inte lurade. De skiter fullständigt i rent ut sagt om det är 100% eller 50% sanning i böckerna. De är bra böcker helt enkelt.

Men vissa känner sig lurade av Liza Marklund. Hur kan man göra det efter att ha läst en bok? Mina vänner känner sig inte lurade. Att alla mina vänner är snygga har väl inte undgått någon. Men de är bevisligen intelligenta också. De brås nog på mig helt enkelt.

Så Liza Marklund sa att allt är inte helt sant och det borde stått ”baserad på en sann historia” istället. Ok jag håller med. Det borde nog stått så. Inte för att det lurar någon utan för att det finns så många människor som gillar att ”dräpa” andra och ta ner dem på jorden. Folk gillar alltid att ha någon syndabock. Någon som kan personifiera allt ont som händer. Detta får dem att känna sig mindre misslyckade själva. Nutidens häxbränneri är vad Liza Marklund blivit utsatt för. Snygg och kvinna. Framgångsrik? Nej inte om Pöbeln för bestämma. För alla snygga kvinnor är blåsta och det är en mans sak att bli framgångsrik, inte kvinnor. på 1700 talet anklagade man dem för häxeri och eldade upp dem på bål. Det kan vi inte göra idag. Så istället så hånas och idiotförklaras de för att tappa sin status och dö okända och panka. Ja så tragiskt kan det vara att som kvinna försöka leva ut sina drömmar.

Jantelagen verkar vara mycket hårdare för kvinnor än för män. Och det är ofta kvinnor som tycker illa om andra kvinnor. MA tycker nog illa om kvinnor som tjänar pengar. Ja så länge det inte är hon själv förstås. Men hon nöjer sig inte med att  Liza Marklund sagt det borde stått ”baserad på en sann historia”. Nej för då skulle hennes liv ta slut. Hon är ju på ålderns höst och är alldeles för gammal för att lyckas med något utan att gå den fula vägen. Så hon har ju bestämt sig för att dräpa Liza pga en felaktig mening. När Liza nu ändrat sig kan ju MA inte sluta tjafsa utan måste hålla liv i lågan hon tänt. Hon liksom hennes anhängare älskar ju att trycka ner folk. Därför för hon systematisk mobbing mot Liza Marklund på bloggar mm. Där kan likasinnade samlas och spy galla över Liza som roten till allt ont.

De vill ha tårar. De vill att Liza ska be om ursäkt på sina knän. De vill att folk ska kunna kräva pengarna tillbaks. De vill se henne gå i konkurs och att hon ska bli fet, ful och gråhårig (typ som Monica Antonsson ser ut.) Jag personligen tror inte att MA anhängare verkligen bryr sig så mycket om att det stod ”en sann historia” på boken. Liza Marklund och rik och säljer böcker som smör och ska inte tro att hon är något bara för det. Precis som jag bara är en svartskalle som ska hålla käften.

Till MA’s anhängare vill jag säga så här. Jag tycker synd om er. Jag borde inte klaga för mycket på er. Ni kände ju att ni blev lurade av LM böcker, varför skulle ni inte bli lurade av MA? Ni är inte så smarta och därför ska man inte vara alltför hård mot er. Ni förstår ju inte när ni blir lurade. Ni förstår inte att någon kan skriva en bok och ljuga i boken genom att anklaga någon annan att ljuga bara för att få bli känd och få pengar. När allt är över att det är bevisat att MA har haft fel så kommer hon fortfarande ha sålt massa böcker och tjäna pengar. Hon har fått sin skara fans som kommer fortsätta köpa hennes framtida böcker. MA har inget att förlora på att ljuga. Hon gjorde en höna av en fjäder genom att skriva en hel bok om att en annan bok var lögn pga en felaktig mening på framsidan.

Men men men säger ni då. Osama var ju t o m i TV och berättade om att boken var lögn, plus att hennes andra ex också säger att det är lögn.

Ja, Osama har väl ingen anledning att ljuga? Om boken nu var sann så skulle ju säkert Osama säga att allt var sant som skrevs om honom eller hur? Så tror ni. Fast det är för att ni inte förstår. Ni är inte födda intelligenta så ni kommer alltid att bli lurade och utnyttjade. Och Osama och hennes andra ex är vänner. Hade endast en av dem varit en idiot hade de inte varit vänner. Alltså är antingen båda normala eller båda idioter. Alla har väl varit med om att ens ex snackar skit efter att det tagit slut. Man får höra den ena lögnen efter den andra av sina vänner flera år efteråt. Samma gäller naturligtvis denna trion men vem ljuger och vem talar sanning?

Jag personligen väljer att tro på Mia. Hon har visserligen pengarna som anledning att ljuga plus att hon kanske hatar sina ex som är en vanlig sak som gör att folk ljuger. Men hon har papper från flera olika myndigheter som fattat beslut och stödjer henne. Allt av det relevanta Liza skrivit verkar stämma. Men som sagt inget är kanske helt 100% säkert att det är sant.

Osama och Levi har ju all anledning att ljuga. De vill ju inte att alla ska tro att de är dumma, det är en jätte stor och vanlig anledning till att folk ljuger. De hatar sitt ex. De kanske t o m får pengar från MA’s bok pga att ha givit intervjuer vad vet jag.

”Men Frillo, hur kan du veta att det inte är Liza Marklund som är penga fixerad och ljuger?”

Visst skulle Liza kunna ljuga. Men Mia som gått ut i aftonbladet visar ju sina papper och det verkar stämma. Om hon nu har visat de papprena för Liza så har ju Liza alla anledning att skriva en bok. Hon inser ju att det skulle bli en bra försäljning. Så om Liza har fått se Mia’s papper så förstår jag henne. Men vad har MA baserat sin bok på. Hur kan hon vara så säker att allt är lögn? MA har dragit igång en folkets domstol i sin blogg som dömmer folk fast myndigheter skrivit under papper på det motsatta scenariot. Denna domstol vill bara ha hämnd och bygger på lågintelligens blandat med avundsjuka.

Folk måste alltid ha en syndabock.

Men snart blir det MA som är syndabocken. Snart kommer kapporna att vända. Nu går Mia ut och säger att allt i boken är sant. Nu kommer Liza Marklund kunna berätta sin historia utan att riskera att röja någon skyddad identitet.

Jag är inte en person som är för straff. Jag måste inte höra ett förlåt. Men jag skulle vilja se MA be om ursäkt till alla kvinnor som inte vågar berätta om övergreppen de varit med om pga böcker som den MA skrev. Jag hatar mobbing och folk som dräper andra för egen vinning. MA är ett typ exempel på det. Därför valde jag att kalla henne för Havande j*vla sugga i ett annat inlägg. För är det sant som Mia och Liza säger så är hon fan i mej inget annat än ett fetto. Hon som var så ivrig att dömma Liza och straffa henne. Vad ska HON nu då ha för straff när det visar sig att HON är de största lögnaren av alla? Plus att hon har röjt identiteter på personer med skyddad identitet. Plus att hon gjort det svårare för kvinnor som utsats för övergrepp att ta mod till sig och anmäla.

MA nämnde ju att Liza kanske borde betalat ersättning till folk som köpt hennes bok. Så det borde ju gälla MA om det visar sig att hon ljugit. MA borde inte få några pengar för sina böcker utan pengarna borde gå till utsatta kvinnor så att det åtminstone blir några riktiga vinnare i denna soppan. Hon borde bli förbjuden att skriva böcker över huvudtaget om inte alla pengarna går till utsatta kvinnor. Ett bra straff. MA är ju för straff. Den som ger sig in i leken…

Det enda felet som Liza kanske skulle kunna ha gjort var ju att skriva ”En sann historia” istället för ”Baserad på en sann historia.” Hade hon skrivit så hade denna diskussionen inte funnits. Det MA har gjort är ju att röja identiteten på en person med skyddad identitet och tvingat fram henne i rampljuset för att inte Liza ska bli dräpt i MA’s ”domstol”. Vems brott tycker ni är värst?

Jag bara undrar…

Annonser
kommentarer
 1. Carstoned skriver:

  Så jäkla bra skrivet.

  Monica antonsson är sveriges Hitler.

  Om hon hade möjlighet, hade hon sänt alla vackra kvinnor till en gaskammare

 2. Ylva skriver:

  Monica skriver nu ikväll på sin blogg
  Hej på er alla!
  Hemma igen efter en spännande dag med två långa intervjuer har det varit fullt upp med telefon och mail. Det var ju en ordentlig drapa i AB idag. Och mer lär det tydligen bli i morgon. Det skulle inte förvåna mig om det blir ännu mer i övermorgon. Det är alldeles tydligt ett väl regisserat skådespel som har dragit igång.
  Det mesta som den gråtande Mia påstår i den marathonlånga artikeln är inte sant. Jag ska bemöta alltihop men först ska jag se Let´s Dance.
  Återkommer…

  Detta kan bara betyda en sak, förföljelsen fortsätter och kommer så tydligen att göra tills en åklagare någonstans åtalar Monica.
  Passar på att skicka med en mycket bra länk till en mycket bra Blogg.

  BAKLÄXA Monica Antonsson
  http://norah4you.wordpress.com/2009/02/13/baklaxa-monica-antonsson/

 3. Trezker skriver:

  Jag måste bara länka till den här. http://despair.com/pretension.html

 4. thomas skriver:

  kul ironi! den logiska kullerbyttan att säga att man är smart och därmed bevisa motsatsen är alltid en höjdare! fler såna här skrattpiller tack :O)

 5. Monica skriver:

  Hmm…Skryter med både hjärna och utseende men snackar mot dig själv gör du när du ifrågasätter folks fritid och vad de orkar lägga sin kraft på när du själv skriver en lång radda om samma ämne! 😀
  Lägger värderingar i folks utseende och intelligens gör du såsom detta skulle frånta dem rätten att uttala sig. Låt mig ge dig lite kloka ord på vägen: Den som har verklig intelligens uttalar sig inte i nedlåtande termer om andra människors tankeförmåga. Den som är verkligt vacker behöver inte heller tala ont om hur någon blev skapt. Den som mår verkligt bra med sig själv stör sig inte på andra människor. Så tyck om dig själv.

 6. Frillo skriver:

  thomas: Hela grejen är ju att jag säger emot mig själv. Det finns flera exempel på det i mina inlägg. Bl a att jag anklagar MA att dräpa LM för egen vinnings skull, sedan säger jag att jag dräper MA för att få fler läsare själv. Jag ifråga sätter hur folk orkar lägga tid på en sådan diskussion och kommer själv med de längsta inläggen i ämnet. Jag gnäller på att folk kommenterar sättet jag har skrivit på och offtopic material istället för att kommentera de få poänger och budskapen jag försöker lyfta fram, sekunden efter så gnäller jag själv på allt från utseende till intelligens hos andra läsare istället för att komma med något vettigt. Men folk fortsätter att länka till min blogg. Det är kul.

  Logiska kullebyttor kommer det komma massvis av i min blogg. Jag gillar att idiotförklara mig själv. Som det står i infon till min blogg. Man ska inte veta om jag menar allvar eller skojar när jag skriver. Men någonstans där i allt nonsens finns det kanske ett budskap eller en tanke. Menar jag verkligen allvar när jag skriver att jag tycker jag är snygg och intelligent eller vill jag bara provocera jantelagsanhängarna som jag bloggat om så ofta?

 7. Frillo skriver:

  monica: snacket om utseende, intelligens och för mycket fritid var ju bara för att provocera. Det är kul att du lyckades se att jag sa emot mig själv. Om du läser tidigare inlägg så kommer du se exakt samma sak. Frågan du ska ställa dig är om jag gör det medvetet eller inte.

  Jag sa en kaxig sak och sedan förolämpade läsarna, sen säger jag att jag bara skrev allt det där för att ge dem med lågintelligens som inte kan motargumentera mig en chans att iallafall ha något att argumentera om. Allt var bara för att trolla. Det roliga är att det är just det som folk kommenterade. Det tråkiga är att de gånger jag inte skrivet att jag är en intelligent snygg svartskalle så får jag inga kommentarer alls. Men det är väl så med jantelagen. Folk orkar inte kommentera nonsens, om personen inte verkar tro han är något förstås. Då tar man sig tid att skriva en kommentar. Men fråga dig själv med varför jag gör som jag gör. Varför skulle det vara kul att ha arga läsare och arga kommentarer? Har jag en anledning?

  Att jag har för mycket fritid har jag inte försökt hålla hemligt i mina inlägg. Jag är ganska sjuk sedan ett år tillbaks och tillbringar sorgligt den mesta tiden framför datorn förutom att jag försöker plugga lite på distans så gott det går.

  Tack för dina kloka ord. Men intelligenta personer kan uttrycka sig nedlåtande om andras tankeförmåga. Vackra kan uttrycka sig nedlåtande om andras utseende. Det beror ju på syftet varför personen sa som han gjorde. Intelligenta personer brukar nog inte göra det så ofta, men de brukar lägga sig på de andras låga nivå ofta för att inte jantelagsgenen ska få fnatt hos omgivningen.

  ”the wise can play the fool, but the fool can’t play the wise”

 8. Elfraim skriver:

  Säga vad man säga kan, men du är minst lika smart som Margareta, den smartaste kvinna som Lizzzzzzza Marklund någonsin träffat. Inget av det som Mia visade upp visar upp ger någon som helst objektiv bevisning utan det är fortfarande endast hennes subjektiva bild av allt som hänt. Bluff, båg och ren skär dumhet och detta går Aftonbladet med på att publicera. Liza, Mia och Aftonbladet sköt sig själva totalt i foten iom detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s