Set the world on fire

Publicerat: 26 januari 2009 i Allmänt, Frillosofier, Gamla favoriter
Etiketter:, , , , , , , , , , , ,

Sitter på tåget till GBG. Får inte igång WLAN på tåget så jag kör genom mitt mobila bredband. Man ska ju få upp en inloggnings sida när man går ut på nätet med det får inte jag. Orkar inte felsöka heller.

Glömde alla mina eldleksaker hemma också. Tänkte showa lite för mina vänner i GBG men får göra det nästa gång jag kommer dit istället.

Inlägget nedan är hämtat från min förra blogg

http://frillo.blogg.se/

 

Som de flesta av er vet är jag en eldartist. Det innebär att jag eldar på bröllop firmafester mm.

Många vänner har aldrig sett en eldshow. Oftast är man flera stycken och har en koreografi man går efter. Ibland spelar folk djembe trummor i bakgrunden.  Jag har länge funderat på att göra en video när jag eldar men jag är ju som sagt sjuk nu Nästa sommar ska jag filma när jag eldar och lägga upp på nätet. 

Jag slukar, blåser och fakirar med eld. Ibland har jag en stav som brinner eller eldrep men det jag gör mest är att jag snurrar någon som heter poi. Det är ca 60cm långa kedjor med brinnande kevlar längst ut.  Jag har flätade Isis poi och de brinner livsfarligt mycket. =)

 

img_4250
(Här håller jag på att lära några nybörjare på vätterstranden i Jönköping. Notera Alight längst till höger. Man har svårt att tänka sig att även han varit nybörjare en gång i tiden)

frillo-eldrep
(Så här kan det se ut när jag dansar med eldrep)

bild3-053
(Här är vi inhyrda för att stå för underhållningen på en firma fest)
Foto: Oskar Mellegård

frillo3-0571
(Så här ser mina Isis eldpoi ut. Det är stora tunga och brinner utan bara H*lvete rent ut sagt)

Här nedan ser ni en video på min vän Thomas när han svingar sina poi. Han är mycket skillad och en av det bästa eldartisterna i sverige. Han och jag invigde dreamhack tillsammans med några andra vänner för något år sedan. Han liksom jag har rest runt mycket i Thailand och eldat på barer, Drop in bar på Koh pha-ngan bla som är känd för det beryktade Fullmoon party.

Det är nog det roligaste jag gjort när jag eldade där på Drop in bar varje kväll. Jag har även jobbat som inkastare till en gogo bar på koh samui. Där mitt jobb var att med neon poi försöka få västerländska tjejer att komma till barer för att i sin tur locka killarna. Thomas lyckades få pengar för sina eldshower. Jag fick ”bara” gratis mat, gratis öl och gratis boende. Jag insåg att jag skulle antagligen kunna leva på att elda i thailand istort sett. Koh lanta var kul som fan. Jag eldade där på en strand utanför en bar. Då kan barägaren ut med ett på eldpoi och eldade med mig. Sen körde jag en show i timmen där. Phi phi islands är nog det stället där jag eldarna var bäst. En asiatisk brud jag eldade med var så jävla bra att jag tyckte det kändes pinsamt att elda med henne. Railey beach var det riktigt kul också. Dit kom eldare från hela världen ena kvällen för en mega fet eldshow som jag hade fått reklam om tidigare. Det flesta har svårt att få jobb som eldare i Thailand. Det är bara de riktigt skillade som typ thomas som får jobb där. Det handlar om vissa regler som finns om de vill ge västerlännigar jobb. Men jag ser thailänsk ut när jag är riktigt solbränd vilket man blir där nere. Iallafall tyckte alla thailändarna att jag såg thailänsk ut. Tror det var därför jag hade lätt att få jobb.

 

En annan sak som var ganska rolig var att thailändarna har ju andra priser än turisterna. Så om jag köpte mat och låtsades vara lite full och tjurig och inte ville prata så kunde ju de i mopedköken inte veta att jag inte var thailänsk. och då betalade jag endast ca 20% av priset andra turister fick betala på en del ställen.

Nu ska jag inte snöa in på thailand som vanligt. Men thailand är eldshow för mig. Om man bort ser från när jag spelade teater så är det ju faktiskt thailand som är platsen jag eldat mest på.

Här kommer iallafall videon av min vän Thomas som svingar sina poi. Är det någon som vill lära sig att poia så hör av er. Jag lär er gärna. Men jag eldar inte så mycket just nu. Jag kommer nog gå över till att spela djembe på eldningarna i framtiden.

 

Jag har precis hittat en massa videor från eldningar på drop in bar som jag glömt att jag hade. De är tagna med mobiltelefon och jag kommer kanske lägga upp någon video på min här inom kort.

Dagens spotify låt har jag alltid på mina eldshower när jag uppträder.
http://open.spotify.com/track/70y04qaK6KplvQVq0CXIh7

Vi hörs nästa gång. =)

Annonser
kommentarer
 1. Trezker skriver:

  Riktigt sköna moves i den videon, det där tycker jag faktiskt är värt att titta på. Innan har jag bara sett poi svingade i ganska tråkiga mönster.

 2. grislon skriver:

  Hej Frillo,

  Du verkar vara en bra människa. Jag önskar dig ett fortsatt friskt 2009. Jag har läst din utmärkta blogg nu – ok,du är inte så himla anonym. Tack för att du tog dig tid att besvara mitt inlägg. Jag kommer kolla in då och då.

  Stay positive
  Ras grislon

 3. petra1989 skriver:

  ohh vätterstranden + poi= sant! de är mysigt där på sommaren. shit vad många vi var just den sommaren oså,de kommer nog aldrig hända igen,haha. Saknar poien ibland och vätterstranden med,de är inte sommar förrän man har varit på vätterstranden en varm sommarkväll och poiat (: Det måste vi göra iår. Påminna alla om att eld är farlig men ack så kul,behöver lära mig lite nytt haha.

 4. Frillo skriver:

  Petra: Ja i sommar när jag kommer hem ska det eldas vid vätterstranden. Fast jag kommer nog aldrig mer blåsa eld. Kanske en gång för att ta bilder men sen slutar jag helt. Men jag kommer fortsätta fakira och sluka eld. Man vet ju inte helt säkert om det var eldblåsandet som fick mig sjuk. Jag känner inte för att bli sjuk så lång period igen.

 5. Felicia Ingren skriver:

  Cool film!
  Jag älskar eld poi!

  Har letat i ett tag efter lektioner men vet inte vad jag kna hitta de.
  Har testat poi en gång och fick veta att jag var ganska duktig för att vara första gången och bestämde mig för att börja med de mne som sakt försöker hitta lektioner. SKulle va stor hjälp om nån visste vart man kan lära sig de!

  Kram

 6. Susanne skriver:

  Hej hej! Du får gärna slänga iväg ett mejl till mig =) Jag undrar lite över poi och sånt!

 7. Emelie skriver:

  hejsan vad duktiga ni är och vad roligt att läsa om fler som poiar =)
  jag har övat och övat men fastnat. kan grundläggande men vill lära mig mer. Målet är att kunna dansa med mina eldpoi i sommar vid stranden!=)

  jag bor i karlskrona undrar om du kanske känner någon som bor här i närheten eller om det finns någon grupp som håller på med eld eller vanliga poi.!
  jag hade varit otroligt tacksam för hjälpen=) min mejl är bestfriend87_2@hotmail.com ha en superdag i det fina vädret.

  lev väl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s