En riktig kappvändare

Publicerat: 25 januari 2009 i Allmänt, Frillosofier
Etiketter:,

En ruskigt bra artikel tycker jag.
En riktigt kappvändare kanske?

Nej inte än, folk är för envisa och kan aldrig erkänna sina fel, så man måste utgå ifrån att allt som står i denna artikeln är ljug och överdrifter. På så sätt skyddar man sitt ego, att det sker på bekostnad av de misshandlade kvinnorna skiter man i. Allt brukar lösa dig i slutändan iallafall tror man.

Men nu är det dags att ta av sig skygglapparna snart tycker jag. Jag tror på denna artikeln, kanske är det för att jag står på de misshandlade kvinnornas sida. Vilken sida är ni på?

http://www.aftonbladet.se/debatt/article215501.ab

Annonser
kommentarer
 1. Ylva skriver:

  Ursäkta vi tar det en gång till.

  Mi(Mikaels styvmamma)kanske känner sig hotad av Mia.
  Mi kan inte få egna barn, Mikael har blivit som hennes…. för hennes del skulle det ju vara katastrof om Mia och Mikael skulle återuppta kontakten.
  Självklart finns det ett bakomliggande hat från Mis sida mot Mia, läser man boken kan man ju se allt Mi lägger sig i fast hon inte har en aning om det.
  Ta t.ex. dtta med asylen, det va Mi och Levi som drog igång historien att det skulle vart “ANDERS” som fått asyl, riktigt fikarumsprat.

 2. Basil Fawlty skriver:

  En så otroligt sjaskig historia det är.
  Mia, som ränner på flyktinganläggningar, skaffar sig barn med karlar innan hon hunnit avsluta relationen med föregående karl. Karlar, som saknar förmåga att uttrycka sig. Osäkerhet hos männen vem som egentligen är fader. Faderskapstest. Lögner för barnen om vem som är pappan. Övergivna barn. Misshandlade barn.
  Otroheter. Bråk och tjafs. Kastat porslin och bröd, örfilar och spark i rumpan.
  Blåmärken på halsen. Polisanmälningar. Hämnd. Mordförsök. Fängelse för två av männen. Småkriminalitet. Inga jobb. Socialbidrag. Lögner. Tiggerier hos olika institut och rättsväsendet. Barn med fyra karlar. Missbrukande barn.

  Sjaskiga små liv, där Liza M ser Mia som en fantastisk kvinna, en av de mest enastående hon har träffat. Hur kunde det bli så ?

  Jag tror det hela började med Trossen-historien, där Mia snackade in sig hos Elisabeth Hermon, vann och missbrukade hennes förtroende, och stal de dokument, som sedan Liza M utgick från i sin reportageserie i Expressen.

  Liza stod i tacksamhetsskuld till Mia och kanske beundrade henne för den fräckhet och framåtanda Mia visade, som inte så litet påminner om Liza M själv. Gå över lik för att nå dit man vill.
  De är litet samma andas barn i det fallet.

  Sedan väljer Liza M att bortse från white-trash-airen kring Mia, polerar upp henne till oigenkännlighet. Ingen skulle väl ändå komma på tanken att ifrågasätta ? Skulle någon, så finns ju alltid källskyddet att åberopa.

  Hon köpte Mias fantasier utan att bry sig om att fundera över rimligheten i dem. Detta var för 15-20 år sedan med ett annat diskussionsklimat än idag.
  Minns Eva Lundgren´s skriverier om manliga satanistmöten med män kannibaliserande på barn. Allt gick hem. Inget ifrågasattes. Män var odjur.

  Skandalen är ett faktum. Människor drabbas men Liza och Mia räknar pengar. Äckligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s