Hjärngympa

Publicerat: 03 januari 2009 i Frillosofier
Etiketter:,

Här kommer en litet problem som jag tänkte att ni kära läsare ska knäcka. Det kan väl inte skada med lite hjärngympa så här efter nyår när ni suttit och gottat i med Champagne i flera dagar.

 

Tänk dig att du står utanför ett rum vid tre strömbrytare. Varje strömbrytare går till var sin lampa som hänger bredvid varandra på rad inne i rummet. Du kan inte se lamporna när du står utanför rummet.

Ditt problem nu är att du ska ta reda på vilken strömbrytare som går till vilken lampa och du får bara gå in i rummet en gång.
Svaret får ni när ni skriver till mig och berättar vad ni tror är rätt. alt berättar att ni ger upp. =)

Annonser
kommentarer
 1. henke skriver:

  jag tänder två lampor, väntar ett tag och släcker den ena innan jag går in i rummet. den som är ljummen är den jag precis släckt

 2. Frillo skriver:

  Svaren publiceras inte förrens i morgon, så alla får en chans att svara. Får se hur många det blir. Hittills är det bara en som vågat sig på att svara.

 3. Malin skriver:

  Jag tror jag kan!! (helt överlycklig!!)
  Jag tänder ena strömbrytaren först. Väntar i ngra minuter, sen tänder jag ytterligare en och väntar i ngn minut till. Sen släcker jag båda. går in i rummet och känner vilken glödlampa som e kall, halvvarm och varm!!!! Har ja rätt!

 4. Jon skriver:

  Hm… det var länge sen jag hörde den, men jag har hört den tidigare så jag tror inte mitt svar räknas, men…. Tänd två av lamporna, efter ett tag släcker du ena lampan och se ngår du in i rummet och kan konstatera att en lampa lyser och två är släckta, den som lyser hör givetvis till knappen som är tillslagen, sen känner du på lamporna, den lampa som fortfarande är varm (efter att ha varit tänd ett tag) hör till strömbrytaren du slagit till men sedan slagit ifrån innan du gick in i rummet. Den kalla lampan hör således till den knapp som inte varit tillslagen den närmaste tiden…

  Tack för ditt inlägg i min gästbok, du är klok. Jag skulle vilja vara klok, men känslor lägger sig liksom över alltihop och släpper inte fram klokheten… Men jag mår bättre nu allafall, hoppas att det kommer vara så ett tag:) Tack!

  *kramar*

 5. Jon skriver:

  Ah, kommentaren syntes ju direkt!! Ta bort den innan alla andra hinner läsa svaret!!! Och alla som läser det här innan ovanstående, läs inte det om du inte vill fuska!!! Ni är väl hederliga människor???

 6. Frillo skriver:

  Tror nog man ser sina egna kommentarer fast de en inte är godkända. Så du behöver inte vara orolig =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s