Att tatuera sig

Publicerat: 01 januari 2009 i Frillosofier
Etiketter:, , , , , , , , ,

Att tatuera sig är ett svårt beslut.

Jag inte att man ska tatuera sig utan vad man ska tatuera in och vem som ska få äran att göra det. Man blir ju dragandes med den hela livet sen. Och är man 18 är det svårt att veta vad man gillar när man är 38.

Jag gjorde min tatuering när jag var 18. Det var en spontan grej. Vi åkte ner till stan några stycken för att kolla på taturingar. Jag såg en på en fladdermus och en röd måne i bakgrunden som jag visste att en bra vän hade. Tatueraren hade tid att göra den och den var billig. 650:- eller 750:- kommer inte riktigt ihåg. Jag blev hel nöjd, det gick fort och gjorde inte ont. jag smörjde in den med helosan minst varannan timma. Den var nästan helt läkt på 3 dygn.

När jag några månader senare såg min väns tatuering så var hans mycket bättre gjord. Han som gjorde min hade bara hållt på i 8 månader tror jag. Då blev jag lite missnöjd fast det var ju fortfarande en cool tatuering.

frillo-2083

Tyvärr hade jag bara denna bilden på tatueringen i datorn (läs jag har oordning på mina bilder och orkar inte leta upp någon annan.) Jag är mega packad på den och den är tagen i Ao nang. Fast jag hade anledning att dränka mina sorger, tro mig.

Jag tröttnade på min tatuering efter ca 2 år. Eller jag tröttnade egentligen inte men jag önskade att jag hade gjort indian hövdingar mm på armarna istället. Det var en period när jag tyckte det var coolt. Idag är jag glad att jag inte har indianer på mina armar. Någon sa att fladdermusen är symbolen för mystik. Om det är sant eller inte vet jag ej. Men det kändes som min grej helt enkelt. Idag är jag stolt över den. Fast den börjar bli lite blek och behöver fyllas i.

Jag har redan bestämt att min vän Kresic ska fylla i den. Det skulle kännas bra att det var just han. Sen är frågan hur jag ska göra med resterande tatueringar jag vill ha. Det finns några till jag vill ha till jag vill ha. Jag ska ha afrikas konturer på hela ryggen. Såg en djembe trummare som hade när jag hjälpte till i djembe tältet på Urkult 2007. Jag bestämde mig för att när jag besökt Nigeria för första gången och backpackat runt på afrika safari några månader så ska jag tatuera in Afrika antaligen likadant på ryggen.

Och sedan den viktigaste av alla. Jag ska tatuera  in Buddha på höger armen när jag blivit frisk. Det ska bli en symbol för den inre kampen som det faktiskt innebär att vara sjuk. Det possitiva tänkandet som man kämpar med mellan krämporna och alla bra vänner som funnit vid min sida gjort allt jag inte kunnat göra själv. Det kommer bli en tatuering som jag kommer bära med stolthelt. Vet inte vem som ska göra den än. Den måste vara riktigt bra. Borde kanske be Kresic göra den också. Han är ju en riktigt bra vän långt tillbaks i tiden och han har liksom jag varit på gränsen till att bli en fullfjädrad gangster med allt vad det innebär men lyckats bli den han är idag och göra något bra av hans bakgrund. Ju mer jag tänker på det så borde det faktiskt bli så att Kresic ska göra min Buddha tatuering.

buddha

buddha

Bilden är från www.bobtyrell.com han är mycket grym på tatueringar och min ska bli identisk som denna förutom bakgrunden som ska bli personlig.

Måste göra något som har med Thailand och göra också, borde baka in det i Buddha tatueringen på något sätt. Thailand är ju en viktig del i mitt liv. Tanken var ju att jag skulle göra Buddha tatueringen  i Thailand för att få minnet därifrån. Får väl be Kresic följa med till Thailand så blir allt perfekt. Ja, ja, får se hur det blir. Magkänslan får avgöra när det är dags. Att tatuera sig är ett stort beslut och inget som ska göra förhastat.

Annonser
kommentarer
 1. suss skriver:

  Hahaha, vilken bild.. känner igen den där minen=) Fint du har fått på din blogg och kul att du uppdaterar ofta.

 2. Frillo skriver:

  Jag var full och ledsen på den bilden. Min vän Mikey hade precis tagit sitt liv och jag var i Thailand och ville bara hem

 3. […] och letade intressanta ämnen att filosofera över och eventuellt skriva om. Jag snubblade över detta – att tatuera sig. Kroppskonst såklart, jag är lite insnöad på ämnet just […]

 4. petra1989 skriver:

  kom att tänka på att vi pratade om tatueringar på psykologin i samband med ett prov vi skulle ha. Och jag personligen gillar tatueringar osv. har ju själv 2 st men egentligen borde man ju sätta en högre åldersgräns på det,de är ju ganska många som tatuerar in saker som man senare ångrar när man blir äldre. Tror jag själv kommer ångrar min tatuering som jag gjorde sist. Men som sagt,de är fint men man ska fan tänka sig för innan man gör något >.<

 5. jag! skriver:

  kresic är mycket duktig.

  petra1989 sa:”Tror jag själv kommer ångrar min tatuering som jag gjorde sist. Men som sagt,de är fint men man ska fan tänka sig för innan man gör något ”

  jag har alltid sagt såhär, jag vet att en dag kommer jag kanske ångra tatueringen när jag sitter där 80år gammal, men om jag inte hade gjort den? då hade jag ångrat mig kanske ännu mer, och innan varje tatuering jag har gjort säger jag, jag kanske ångrar detta, men då ska jag inte glömma att jag sagt det.

 6. heponimas skriver:

  Halkade in här o kikat runt lite…
  Du skriver bra men o mycket – när jag väl kommer på vad jag ska kommentera så försvinner det för då skriver du vidare o man blir fast igen! 😀

  Vill bara lämna efter mig ett avtryck när jag varit här inne!

  Värme/ H

 7. Frillo skriver:

  heponimas: Tack och välkommen in i värmen =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s