Lördagsgodis

Publicerat: 15 december 2008 i Frillosofier, Gamla favoriter
Etiketter:, , ,

hej allesammans. Har ni saknat mig?

I’m back. Jag är mega bakis men glad. Jag var ute och eldade igår och Hamnade på en förfest hos Cole där jag blev megafull rent ut sagt.

Idag när jag vaknade så önskade jag att jag inte tagit de sista groggarna innan jag gick hem. Var mega törstig och hade inget att dricka hemma. Sprang ner till videoaffären…. eller vänta lite nu.. hmmmm Jag gick nog väldigt sakta om jag ska vara ärlig. Fast hade jag inte varit bakis så hade jag sprungit så törstig var jag.

Framför mig i kassakön stod en kille som var ca 4 år med en jätte stor godispåse i handen. Det leendet han hade på läpparna gick inte ta miste på. Det var lördag och det innebär mycket godis. Jag äter väldigt mycket godis, varje dag. det är inte så nyttigt. Man tycker inte det är lika gott heller som när man var liten. Man uppskattar inte godis på samma sätt som en fyraåring längre. Det är lite synd. Förr så betöd lördagen lördagsgodis och man längtade till lördagen då man fick en stor påse men alla möjliga sorters godis i. Då satt man snäll på sitt rum och njöt. Fredagen var man jätte snäll och lydig för annars kanske man inte fick något godis på lördagen. Och hade man kommit så långt var det ju dumt att sumpa chansen dagen innan. Det fanns ett ställe som hade jätte billigt godis och man kunde fylla påsen helt full utan att föräldrarna blev arga. På bilresan dit satt man och sjung i baksätet.

Jag saknar känslan av att få lördagsgodis. Jag saknar känslan av att längta till lördagen. Jag är ju ett barn i så mycket annat men saknar just den glädjen ett barn känner. Man ska försöka bevara glädjen man har som barn. Man uppskattar de små sakerna i livet.

Jag har bestämt mig för att bara äta godis på lördagar. Kanske kommer känslan tillbaks då. Jag kan se det framför mig. Frillo står vid öppningsdags på VIP video och öser ner lakritsbåtar gelehallon och stora fruktfiskar mm i en påse. Det är bara jag och alla barn som står där. Det lyser i barnens ögon, det lyser i mina. Vi är glada. Det är lördag, veckans bästa dag.

Jag är ett barn

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s